De olie

Onze olijfolie is lekker, gezond, licht verteerbaar en rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamines


De term ‘eerste persing’ wordt vaak gebruikt door fabrikanten om hun olie beter te laten lijken. Vroeger toen men nog handmatig perste moest meerdere malen geperst worden om al het sap uit de olijven te krijgen, en was de eerste pers de beste. Tegenwoordig worden alle olijven maar één keer geperst, en dat gebeurt machinaal. Er zijn vele soorten olijfolie verkrijgbaar. Extra Vergine olijfolie is de beste, en onderscheidt zich van andere oliën doordat het zuurgehalte lager is dan 0,8%. Hoe lager het zuurgehalte, hoe gezonder en smakelijker de olie. De gemiddelde meting van deze Vitsilomoeri olie geeft zelfs een waarde van 0,4%. Uitzonderlijk goede kwaliteit dus! Deze kwaliteit is ondermeer een gevolg van de koude persing. Door de olijven te persen onder een temperatuur van 25°C, blijft de natuurlijke samenstelling van de olijfolie onaangetast. De olijven ondergaan geen andere behandeling dan wassen en centrifugeren. Alleen het pure sap van de olijf wordt gebruikt. Daardoor is de smaak van absolute topklasse, de kleur is mooi helder goudgeel en de olie heeft een heerlijk rijk aroma.

De olijfolie wordt volgens de richtlijnen van de EU gecontroleerd en het zuurgehalte van de olie wordt gemeten. Daarna heeft de olie ongeveer 6 maanden nodig om te bezinken en helder van kleur te worden.De Vitsilomoeri extra vergine olijfolie wordt zo vers mogelijk verpakt zodat u optimaal kunt genieten van de sensationele smaak en geur van verse olijfolie. Mits donker en koel bewaard (niet in de koelkast) zal deze olie gedurende 3 jaar zijn topkwaliteit behouden, daarna verliest de olie langzaam smaak en aroma, overigens
zonder te bederven. Bij te lage temperaturen stolt de olie en wordt troebel, dit herstelt zich zodra de olie weer op kamertemperatuur komt. Deze olijfolie is een puur en ongefilterd vers natuurproduct. Daardoor kan er op de bodem van de verpakking wat (vruchtvlees) bezinksel te vinden zijn.
HomeHome.html


Home.html
De tuinde_tuin.html


de_tuin.html
De olijvende_olijven.html


de_olijven.html
De olie
De liggingLigging.html


Ligging.html
Kopenkopen.html


kopen.html
Foto’sfotos.html


fotos.html