De olijven

De soort olijven die wordt gebruikt voor deze olie is de Koroneiki. De Koronekeiboom is vooral bekend vanwege de buitengewone kwaliteit olijven die hij produceert. Deze olijfboom wordt door heel Griekenland gebruikt voor het verbouwen van olijven maar vindt zijn oorsprong in het gebied rondom Koroni.
De Koroneiki is een kleine zwarte olijf en is niet eenvoudig te verbouwen maar levert een hoge productie olijfolie (27%) van uitzonderlijke kwaliteit. Onze olijfbomen,  waarvan sommigen meer dan 100 jaar oud, liggen in de best denkbare ecologische omgeving. 
Het gemiddelde zuurgehalte van de Vitsilomoeri-olijfolie is 0,4%.


De productiemethoden zijn eerlijk en milieuvriendelijk 
Volgens eeuwenoude tradities worden de olijven verbouwd en geoogst. Hierbij wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.
De tuinen worden onkruidvrij gemaakt door snoeien en maaien en er worden zo veel mogelijk natuurlijke meststoffen toegepast.
Ziektes veroorzaakt door insecten worden bestreden door gebruik te maken van vallen die in de bomen opgehangen worden. Het natuurlijke evenwicht in de Vitsilomoeri tuin wordt niet verstoord. De olijven kunnen zo uitgroeien tot mooie  gezonde, sappige vruchten.
HomeHome.html


Home.html
De tuinde_tuin.html


de_tuin.html
De olijven
De oliede_olie.html


de_olie.html
De liggingLigging.html


Ligging.html
Kopenkopen.html


kopen.html
Foto’sfotos.html


fotos.html